Over ons

Wij zijn een groep professionals aan het werk in diverse contexten: onderwijs, zorg, bedrijven, overheid, ngo's en burgerinitiatieven. De kerngroep bestaat uit een twintigtal mensen die al meer dan vijftien jaar elkaar kennen en deze benadering uitdragen. Onder de noemer van Deep Evolvement willen we een beweging zijn onder professionals om professionele identiteit te koppelen aan bredere ontwikkelingen in maatschappelijke sectoren. We doen aan doorontwikkeling van het stichtend werk van Vandamme. Deze website is de plek waar je alles terugvindt dat gebouwd is op het Deep Evolvement denken. Je vindt er de theorie, de mindset, de methodiek en informatie over de vele projecten waarmee de beweging zichzelf profileert.

Hoe het begon

Lees het ontwikkelingsverhaal van een benadering, beweging en netwerk

De krachtigste plek van verandering, is je directe lokaliteit.
- Bleri Lleshi

Deep Evolvement

Als beweging van professionals werken we dit jaar op vijf punten:

  • De toepassing van het Deep Evolvement gedachtengoed in projecten: op de plek der moeite zijn we bezig om het gelaagd ontwikkelingsgericht werken ingang te doen vinden.
  • Leermateriaal zoals boeken, filmpjes, podcasts, artikelen, spellen, apps voor breinvriendelijke verspreiding van het gedachtengoed.
  • Een training center: je bekwamen in de verschillende methoden en Deep Evolvement integreren in je werk.
  • Samenwerking met docenten uit diverse hogeschool opleidingen (social work, begeleidingskunde, leren en innoveren, lerarenopleiding, e.d.).
  • Promotie van het Deep Evolvement gedachtengoed om zo professionals te enthousiasmeren hun maatschappelijke rol op te nemen.

Alhoewel we trainingen organiseren, willen we bewust geen opleidingsinstituut of 'school' worden. We willen in de eerste plaats een beweging zijn van professionals die op een gelaagde ontwikkelingsgerichte manier aan de slag gaan in leven en werk.

Community/netwerk

De werking en de beweging wordt gedragen door een gemeenschapsgevoel. Ieder is in zijn toepassingsveld en werk bezig om het gedachtengoed door te ontwikkelen. Het netwerk heeft bijeenkomsten die het karakter van intervisie hebben: elkaar steunen in de persoonlijke, professionele gelaagde ontwikkeling. In alle bijeenkomsten wordt er ook verder geoefend en aan doorontwikkeling gedaan van de benadering. We vermijden het 'praten over'; we praktiseren de methodiek.

Het netwerk is los georganiseerd. Ieder behoudt zijn autonomie. Initiatieven hangen af van mensen en regio's. Allen zijn virtueel verbonden met het kernidee van de beweging en ambassadeur van gelaagd ontwikkelen. Op deze pagina vind je een aantal namen van kernleden.

Uitnodiging

Maak contact met het netwerk. Laat weten wat je zoekt. Laat van je horen hoe je huidige professionele bezigheden aansluiten bij ons gedachtengoed.

Deep Evolvement is een open ruimte waar jij je eigen ontwikkeling en loopbaan aan kunt verbinden.

connect@deepevolvement.com

Gebruik het contactformulier

Rudy Vandamme, Ph.D.

De grondlegger

Deep Evolvement is het levenswerk van Rudy Vandamme (1958). De term Deep Evolvement is de internationale rebranding van het gelaagd ontwikkelingsgericht werken. Dit is de benadering die hij sedert de jaren 'negentig ontwerpt. In eerste instantie viel de toepassing in de beroepsrollen van onderwijsprofessionals, leraren, coaches, teamcoaches, trainers, leidinggevenden en mediators. Nu uitgebreid naar HR professionals, consultants, adviseurs, sociaal werkers, artsen, juristen, hulpverleners, duurzaamheidswerkers, enz.

Contacteer Vandamme: connect@deepevolvement.com

Vandamme bezit de zeldzame combinatie van ver doorgedreven academische scholing (masters in filosofie, psychologie, antropologie, doctor in de sociale psychologie) en de methodische training tot master NLP trainer, facilitator en mediator. Rudy is geen ivoren toren intellectueel alhoewel hij voortdurend put uit wetenschappelijk onderzoek en filosofie.

Door zijn hybride identiteit bouwt Vandamme de brug tussen de weerbarstige praktijken en wat er nu nodig is aan nieuwe inspiratie en nieuwe patronen van samenwerking. De brug bouwt hij door denkkaders en methodiek te ontwikkelen die het gelaagd (holarchisch) wereldmodel vertaalt naar de praktijk. Daarmee is Vandamme niet alleen een methodiekontwikkelaar maar in de eerste plaats een maatschappelijke ge├źngageerde professional en social entrepreneur.

fix