Suriname

Bryan Walker van het CoachingCentrum geeft in zijn geboorteland Suriname trainingen Ontwikkelingsgericht coachen en leiderschapsontwikkeling bij schoolleiders.

Alhoewel er in Suriname veel warmte en wij-gevoel aanwezig is onder mensen, is er ook een diep hiërarchisch patroon binnen leiderschap. Kinderen spreken ouders aan met U en worden met de strenge hand opgevoed. Dat toont zich ook in hoe leraren zich verhouden met leerlingen en schoolleiders met hun leraren.

Schoolleiders beseffen niet hoe hard ze moeten werken als er weer eens een leraar komt die niet overweg kan met een leerling.

Het gevolg hiervan is dat studenten of medewerkers op deze manier minder snel uitgenodigd worden zelf na te gaan hoe ze iets kunnen uitvoeren of aanpakken. Dit cultuuraspect heeft logischerwijs een sterke invloed op de zelfsturing. Men merkt echter dat er een verschuiving plaatsvindt van hiërarchische, directieve lesmethoden en leiderschapsstijlen naar meer coachende werkvormen en coachend leiderschap.

Hoe de ontwikkelingsmethodiek als de triadische dialoog en de ontwikkelformule behulpzaam zijn, daar getuigt Bryan van in het filmpje hier onder.

Geduld is de sleutel der overwinning.
- Surinaams gezegde

Ben je van Suriname of geïnteresseerd in leiderschapsontwikkeling, dan kun je je interesse laten blijken. Je kunt Bryan bereiken op:
bryanwalker@coachingcentrum.online

Bryan getuigt over leiderschapsontwikkeling bij schooldirecteuren

Terug naar overzicht Projecten
fix