Blog

De Corporate Activist

Gepubliceerd op

De corporate activist is een professional die structuur en cultuur doet kantelen. Dat doe je van binnenuit of als aanbieder. Je hoogste doel staat voorop. Wat moet je in huis hebben om daarin succesvol te zijn?

De pandemie: van problem solving naar een ontwikkelingsperspectief

Gepubliceerd op

Zoals elke crisis is ook deze periode een mogelijkheid om de Ontwikkelingsgerichte mindset in te zetten, voor jezelf en je naasten. Hoe breder je bewustzijn, hoe meer je bijdraagt aan de ontwikkeling van jezelf in grotere gehelen.

De spirituele onderbouw van Deep Evolvement

Gepubliceerd op

Deep Evolvement is gebaseerd op de fundamentele aanname dat we als levend wezen verbonden zijn met het al, het grootste geheel. Hoe gaat geloof dan samen met ontwikkelingsgericht bezig zijn?

Kan dat wel, vaardigheden online trainen?

Gepubliceerd op

Er is veel discussie of online leren wel geschikt is voor het aanleren van vaardigheden. Hebben we echter alle mogelijkheden al onderzoekcht?

The Bildung we need in Europ

Gepubliceerd op

In deze paper lees je de bijdrage aan de Europese Bildung bijeenkomst. Bildiung promoot een brede bepaling van persoonlijke ontwikkeling, ook cultuur, kunst, historisch besef en maatschappelijke engagement hoort erbij.

Patronen in de sneeuw

Gepubliceerd op

Patronen zien is dé vaardigheid om meer te zien dan toevalligheden. Een partroon is de wijze hoe het leven zich ordent. Het zit op een hogere laag dan concreet gedrag. Ze zijn deel van je identiteit. Ze zeggen iets hoe je in je gedrag je identiteit doet.